top of page

Cooltemp BV, uw specialist in airconditioning,
warmtepompen & ventilatie

COOLTEMP BV: TOPMERKEN, PERFECT GEÏNSTALLEERD

Cooltemp BV: uw totaalpakket voor verwarming en koeltechnieken.

U geniet in een mum van tijd van een perfect geprogrammeerd en afgesteld klimaatsysteem. Onze onderneming is koeltechnisch gecertificeerd en staat garant voor een flexibele, betrouwbare service. Wij installeren klimaatoplossingen van gerenommeerde merken én zorgen voor de opvolging achteraf. Probleempje met uw installatie? Wij zijn al ter plekke om het euvel op te lossen. 

Cooltemp BV is hét adres voor de levering, plaatsing en het onderhoud van warmtepompen, airconditioning, koel- en ventilatiesystemen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen vertrouwen op onze innovatieve oplossingen. Ons dynamisch team van vakmannen zorgt voor een perfecte plaatsing van o.a. de vloerverwarming, convectoren of radiatoren... inclusief zorgvuldige afwerking.

icoon_contact

Ook voor onderhoud en herstellen van toestellen bent u bij ons aan het juiste adres!

Daikin Dealer

ONMISBAAR IN ELK GEBOUW

Wilt u airconditioning laten plaatsen dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met een duurzame airconditioning kunt u zowel verwarmen als verkoelen, met behulp van het principe lucht/lucht. Wanneer een ruimte gekoeld moet worden, neemt de airco de warme lucht in de kamer op. Deze warme lucht wordt via de buitenunit en een koelmiddel gekoeld. Deze koele lucht wordt vervolgens terug naar binnen gevoerd.

Tijdens de koudere periodes kan het proces omgedraaid worden en spreekt men van warmtepompen. Het resultaat: binnenruimtes die het hele jaar door perfect op temperatuur zijn. Ons team zorgt voor de perfecte plaatsing én een vlekkeloze afwerking. We verbergen alle leidingen en kabels zorgvuldig, zodat u volop kunt genieten van uw nieuwe airconditioning.

Daikin Altherma lucht-water warmtepompen kunnen via vloerverwarming, convectoren of laagtemperatuur radiatoren de woning verwarmen op een bijzonder zuinige manier. Bovendien kan je op deze systemen ook andere energiebronnen aansluiten zodanig dat de installatie steeds voldoet aan de strengste energienormen.

DAIKIN AIRCONDITIONING & WARMTEPOMPEN:

Betreft het nu een bestaande woning of gebouw of een nieuwbouw, de Daikin lucht/lucht warmtepomp is ideaal voor uw verwarmings- en koelbehoeftes. Eenvoudig te plaatsen en ideaal om oude elektrische systemen te vervangen. Bij deze toestellen kan je kiezen tussen wand, vloer of plafond modellen. Hieronder een opsomming van enkele verschillende Daikin modellen. Voor meer info kan je steeds op de website van Daikin terecht.

DAIKIN LUCHT - LUCHT WARMTEPOMP

Betreft het nu een bestaande woning of gebouw of een nieuwbouw, de Daikin lucht/lucht warmtepomp is ideaal voor uw verwarmings- en koelbehoeftes. Eenvoudig te plaatsen en ideaal om oude elektrische systemen te vervangen. Bij deze toestellen kan je kiezen tussen wand, vloer of plafond modellen. Hieronder een opsomming van enkele verschillende Daikin modellen.

Wandmodellen

1. Daikin Ururu Sarara

De intelligente bewegingssensor met 3 zones gebruikt sensoren om mensen te detecteren en de lucht elders te richten om zo de perfecte luchtstroom te creëren. Uw systeem schakelt automatisch over op een energiebesparende modus wanneer gedetecteerd wordt dat de ruimte leeg is.
De zelfreinigende luchtfilter werkt dagelijks en verhoogt het bedrijfsrendement aanzienlijk met 25% minder vermogen.
Beschikbaar met Bluevolution technologie om uw impact op het milieu verder te verlagen.
Aangedreven door 80% hernieuwbare energie uit de lucht en 20% elektriciteit.
De Inverter technologie bespaart 30% meer energie.
Met slechts 19 dBA hoort u uw unit niet.

Download de Daikin Online Controller app, verbind uw Daikin Ururu Sarara met Wi-Fi en regel uw unit waar u ook bent. Zo eenvoudig is het.

Ururusarara_427_419_440.jpg
Daikin Stylish

2. Daikin Stylish

Stylish is geïnspireerd door zijn voorgangers, Daikin Emura en Ururu Sarara. Dit model won de Good Design Award voor zijn innovatieve vormgeving en functionele mogelijkheden. Met deze prijs krijgt Stylish ook erkenning als de nieuwe norm over comfort en energie-efficiëntie in de HVAC-R industrie.
Deze smalste unit op de markt met het hoogste seizoensrendement en verbeterde energiebesparende functies biedt een optimaal comfort en een fluisterstille werking.
Stylish combineert een prachtig design en geweldige technologie tot een bekroond klimaatproduct voor elk interieur.
Met Stylish houdt Daikin het evenwicht tussen functionaliteit en design in een innovatief product voor elk interieur.
Voor de creatie van zijn innovatieve wandmodel, maakt Daikin gebruik van intern ontwikkelde technologieën die voor de beste prestaties en een betrouwbare werking zorgen.
Het coanda-effect, ook al aanwezig in de Ururu Sarara, optimaliseert de luchtstroom voor een comfortabel klimaat. Met speciaal ontworpen lamellen is er een gerichtere luchtstroom en een betere temperatuurverdeling in de volledige ruimte.
Stylish gebruikt verschillende instellingen om de ventilator en de compressoren automatisch af te stellen en zo het juiste evenwicht te vinden tussen temperatuur en vochtigheid in een ruimte.
Stylish gebruikt een intelligente thermische sensor om de oppervlaktetemperatuur van een kamer te meten door deze in een raster met 64 verschillende vierkante te verdelen. Het bepalen van de huidige kamertemperatuur verdeelt de rastersensor de lucht gelijkmatig over heel de kamer alvorens over te schakelen op een luchtstroompatroon dat gericht warme of koude lucht naar de vereiste zones stuurt.
Stylish gebruikt een nieuw ontworpen ventilator om de luchtstroom te optimaliseren met meer energie en minder geluid. Het nieuwe ventilatorontwerp bereikt topprestaties op het vlak van energie maar is zo stil dat deze vrijwel onhoorbaar is voor wie zich in de ruimte bevindt.
Stylish biedt de beste binnenluchtkwaliteit met de Flash Streamer technologie van Daikin. Dit systeem verwijdert stofdeeltjes, allergenen en geurtjes en zorgt zo voor een gezonde binnenlucht.
U kunt Stylish beheren met uw smartphone of via de infrarood afstandsbediening.

3. Daikin Emura

Het strakke design en de stijlvolle look maken van Daikin Emura de mooiste airconditioner op de markt. Daikin Emura wordt internationaal geprezen voor zijn design. Deze werd in Europa ontworpen voor Europese klimaten.
De intelligente bewegingssensor met 2 zones gebruikt sensoren om mensen te detecteren en de lucht elders te richten om zo de luchtstroom te optimaliseren. Uw systeem schakelt automatisch over op een energiebesparende modus wanneer gedetecteerd wordt dat de ruimte leeg is.
Het titaniumapatiet geurfilter in Daikin Emura ontbindt hinderlijke geuren van bijvoorbeeld tabak en huisdieren. Het unieke zilveren en allergeen verwijderend en luchtzuiverend filter verwerkt 99% van de allergenen zoals pollen en stofmijt.
Download de Daikin Online Controller app, verbind uw Daikin Emura met Wi-Fi en regel uw unit waar u ook bent. Zo eenvoudig is het.

Daikin Emura
Daikin Perfera

4. Daikin Perfera

Een intelligente, veilige en duurzame oplossing voor uw behoeften op gebied van verwarming, koeling en luchtzuivering.
Beschikbaar met Bluevolution technologie om uw impact op het milieu te verlagen.
Aangedreven door 80% hernieuwbare energie uit de lucht en 20% elektriciteit.
Inverter technologie bespaart 30% meer energie.
Intelligente bewegingssensor met 2 zones en Economodus beperken het verbruik.
De Flash Streamer gebruikt elektronen om chemische reacties met deeltjes in de lucht op gang te brengen. Zo worden allergenen zoals pollen en schimmelallergenen afgebroken en worden hinderlijke geuren verwijderd om de lucht beter en schoner te maken.
De intelligente bewegingssensor met 2 zones gebruikt sensoren om mensen te detecteren en de lucht elders te richten om zo de perfecte luchtstroom te creëren. Uw systeem schakelt automatisch over op een energiebesparende modus wanneer gedetecteerd wordt dat de ruimte leeg is.
Dit verwarminssysteem werkt zo goed dat u vergeet dat het er is. De intelligente bediening en fluisterstille werking zorgen ervoor dat de Daikin oplossingen uw beste huisgenoot worden.
Vanaf nu wordt de 
Daikin Online Controller standaard gebruikt om Perfera te bedienen.

5. Daikin Comfora

Dezelfde positieve eigenschappen, maar zo compact dat hij ideaal is voor renovatiewerken, vooral voor installatie boven deuren. Daikin Comfort warmtepomp-wandunit model: deze is in een nieuw kleedje gestoken en gelijktijdig nog meer performant gemaakt. Er is veel aandacht gegeven aan het zuiveren van de binnenlucht en daarom is deze ook uitgerust met speciale binnenfilters en een blue streamer technologie welke alle geuren en stoffen afbreekt in nauwelijks 10 minuten.

Daikin Comfora

Vloermodellen

1. Daikin Classic

Dankzij zijn geringe hoogte past de unit perfect onder een raam. Hij is geschikt voor wandmontage met eventueel gedeeltelijke inbouw. Hij biedt een optimaal verwarmingscomfort dankzij de dubbele luchtstroom.
Stel vanuit om het even welke locatie uw binnenunit in met behulp van een app.
De economodus verlaagt het stroomverbruik, zodat andere toestellen met een hoog stroomverbruik kunnen worden gebruikt. Deze functie is ook energiezuinig.
De unit kan als ventilator worden gebruikt, waardoor de lucht in de ruimte kan circuleren zonder deze te verwarmen of te koelen.
De nachtmodus spaart energie door overmatige afkoeling of opwarming tijdens de nacht te voorkomen.
De power-modus is selecteerbaar voor snel verwarmen of koelen. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt het toestel naar de oorspronkelijke instelling over.

Daikin Classic

Inbouwmodellen/Plafondmodellen

1. Daikin Invisible – FNA

Een unit die discreet verborgen zit in de muur. Alleen de aanzuig- en uitblaasroosters zijn zichtbaar. Hij vereist weinig installatieruimte want is slechts 200 mm diep.
De afwezigheidsfunctie houdt de binnentemperatuur tijdens uw afwezigheid op het ingestelde comfortniveau en bespaart zo energie.
Deze schakelt automatisch om tussen verwarmen en koelen om de vooraf ingestelde temperatuur te bereiken.
Het droogprogramma vermindert de luchtvochtigheid zonder variaties in kamertemperatuur.
De unit kan als ventilator worden gebruikt, waardoor de lucht in de ruimte kan circuleren zonder deze te verwarmen of te koelen.
Met één toets zijn alle opgegeven ventilatorsnelheden selecteerbaar.
De luchtfilter vangt de kleinste stofdeeltjes op om een constante toevoer van schone lucht te garanderen.

Daikin Invisible – FNA
Daikin FDXM

2. Daikin FDXM

Met zijn compacte afmetingen is deze eenvoudig te monteren in een plafondholte van slechts 240 mm. Enkel de aanzuig- en uitblaasroosters zijn zichtbaar.
Past esthetisch in elk interieur: alleen de aanzuig- en uitblaasroosters zijn zichtbaar
Laag stroomverbruik dankzij DC-ventilatormotor.
De unit kan als ventilator worden gebruikt, waardoor de lucht in de ruimte kan circuleren zonder deze te verwarmen of te koelen.
Met één toets zijn alle opgegeven ventilatorsnelheden selecteerbaar.
De luchtfilter vangt de kleinste stofdeeltjes op om een constante toevoer van schone lucht te garanderen.
Het droogprogramma vermindert de luchtvochtigheid zonder variaties in kamertemperatuur.
De weektimer start het verwarmen of koelen op ingestelde tijdstippen van de dag of de week.

3. Daikin Multizoning – FBA

Smalste unit van zijn klasse, slechts 245 mm (ingebouwde hoogte 300 mm), en daarom vormen smalle plafondruimten geen probleem meer.
Combinatie met R-32 Bluevolution-technologie, voor een 68% kleinere milieu-impact (in vergelijking met R-410A), direct een lager energieverbruik (dankzij het hogere energierendement) en een tot wel 16% kleinere koudemiddelvulling.
Door aanpassing van de externe statische druk via de bedrade afstandsbediening is het luchttoevoervolume precies regelbaar.
Past esthetisch in elk interieur: alleen de aanzuig- en uitblaasroosters zijn zichtbaar.
Laag geluidsniveau van 25dBA tijdens bedrijf.
Met de multi-zone-kit kunnen meerdere, individueel bestuurde klimaatzones worden bediend door één binnenunit
Laag stroomverbruik dankzij DC-inverte ventilatoren.
Verse luchtinlaat: tot 20 %.
Flexibel te installeren: de luchtaanzuigrichting kan worden gewijzigd van achteraan naar onderaan en de unit kan onafhankelijk worden gebruikt of in combinatie met optionele aanzuigroosters.
Standaard ingebouwde condens pomp met een slaghoogte van 625 mm verhoogt de flexibiliteit en snelheid van de installatiewerken.
De afwezigheidsfunctie houdt de binnentemperatuur tijdens uw afwezigheid op het ingestelde comforniveau en bespaart zo energie.
De unit kan als ventilator worden gebruikt, waardoor de lucht in de ruimte kan circuleren zonder deze te verwarmen of te koelen.
Deze kan automatisch omschakelen tussen verwarmen en koelen om de vooraf ingestelde temperatuur te bereiken.
Met één toets zijn alle opgegeven ventilatorsnelheden selecteerbaar.

Daikin Multizoning – FBA

Commerciële toepassingen voor kantoren of winkelruimten

1. Sky air

Het energiezuinige product voor kleine tot middelgrote commerciële ruimtes. Een volledige oplossing voor de klimaatregeling van uw winkel.
Minimaliseer het verlies van warme en/of koude lucht via uw ingang dankzij onze Biddle-luchtgordijnen en bespaar tot 72% meer energie dan met elektrische producten.
Geniet van verse lucht met ventilatiesystemen die gebruikmaken van energiezuinige warmterecuperatie.
De unieke zelfreinigende cassette verzamelt stof en vuil om het bedrijfsrendement tot 50% te verhogen en uw onderhoudskosten aanzienlijk te verlagen.
Plafondinbouwunits passen perfect in uw interieur en maken ruimte aan de wand vrij voor legplanken en displays.
Met een seizoensrendement van A++ voor verwarming en koeling, verlaagt de Daikin Sky Air uw energieverbruik aanzienlijk met innovatieve technologieën.
Sky Air is ook beschikbaar met de technologie met de laagste ecologische voetafdruk, Bluevolution.
De vloer- en bewegingssensoren sturen de lucht weg van u om zo de perfecte luchtstroom te creëren, terwijl de variabele koelmiddel temperatuur tocht voorkomt. Sky Airs zijn ontworpen met fluisterstille technologieën en zijn zo stil dat u vergeet dat ze er zijn.

Sky air
Round Flow

2. Round Flow

Cassette met hoog prestatiecoëfficiënt zorgt voor een topprestatie bij commerciële toepassingen.
Combinatie met R-32 Bluevolution-technologie, voor een 68% kleinere milieu-impact (in vergelijking met R-410A), direct een lager energieverbruik (dankzij het hogere energierendement) en een tot wel 16% kleinere koudemiddelvulling.
Optioneel: automatic filter cleaning panel voor een hogere efficiëntie en comfort en lagere onderhoudskosten.
Optie met 2 intelligente sensoren, die het energierendement en het comfort verhogen.
Universele binnenunit kan worden gecombineerd met buitenunits van R-32 en R-410A, voor vlotter voorraadbeheer.
Individuele lamellenregeling: flexibiliteit om de unit aan elke kamerindeling aan te passen zonder de unit te verplaatsen!
Bredere lamellen en uniek zwenkpatroon zorgt voor betere luchtverdeling.
Ventilatorsnelheid regelbaar in 5 stappen.
Verse luchtinlaat: tot 20 %.
Aftakking van luchtkanaal mogelijk, voor een optimale luchtverdeling in onregelmatig gevormde kamers of voor luchtvoorziening naar kleine, aanpalende kamers.
Standaard condens pomp met een slaghoogte van 675mm verhoogt de flexibiliteit en snelheid van de installatiewerken.

3. Cassette Fully Flat

Uniek ontwerp dat volledig vlak in het plafond kan worden ingebouwd.
Mooi samenspel van iconisch design en onovertroffen technologie, met een elegante afwerking.
Combinatie met R-32 Bluevolution-technologie, voor een 68% kleinere milieu-impact (in vergelijking met R-410A), direct een lager energieverbruik (dankzij het hogere energierendement) en een tot wel 16% kleinere koudemiddelvulling.
Optie met 2 intelligente sensoren, die het energierendement en het comfort verhogen.
Individuele lamellenregeling: flexibiliteit om de unit aan elke kamerindeling aan te passen zonder de unit te verplaatsen!
Dezelfde binnenunit voor R-32 en R-410A.
Laag energieverbruik dankzij speciaal ontwikkelde smalle buis-warmtewisselaar, DC-ventilatormotor en drainagepomp.
Verse luchtinlaat: tot 20 %.
Aftakking van luchtkanaal mogelijk, voor een optimale luchtverdeling in onregelmatig gevormde kamers of voor luchtvoorziening naar kleine, aanpalende kamers.
Standaard condens pomp met een slaghoogte van 630mm verhoogt de flexibiliteit en snelheid van de installatiewerken.
Dankzij de bewegingssensor wordt de lucht niet in de richting van aanwezige personen geblazen. De vloersensor detecteert de gemiddelde vloertemperatuur en garandeert een gelijkmatige temperatuurverspreiding tussen het plafond en de vloer.

Cassette Fully Flat

4. VRV

De norm in de sector voor complete klimaatregeling.
Onze technologie met variabel koelmiddel, een uitvinding van Daikin, past de koelmiddeltemperatuur automatisch aan volgens de vraag voor een optimaal gebruikerscomfort en verhoogt het seizoensrendement tot 28% in vergelijking met andere producten.
Met de nauwkeurige besturing van meerdere zones kunt u verschillende verdiepingen en ruimtes afzonderlijk aansturen om het totale energieverbruik te verlagen.

Daikin lucht-water warmtepomp voor lage temperatuur

Bij de warmtepompen van Altherma lage temperatuur spreken we van het principe LUCHT/ WATER. Hierbij wordt energie uit de buitenlucht afgegeven aan water.
Naargelang de grootte van het huis en de toepassing wordt een type gekozen van buitenunit. De hydroboxen zetten de opgevangen warmte uit de buitenlucht om tot warm water dat gebruikt kan worden voor verwarming, sanitair warm water en vloerverwarming.
Nadat de hydrobox koud water heeft omgezet in warm water, wordt deze opgeslagen in de warmwatertank of rechtstreeks naar de verwarmingselementen gestuurd. Op geregelde tijdstippen verwarmt een elektrische boosterverwarmer het water tot een temperatuur waarbij alle mogelijke bacteriën gedood worden. Zo blijft uw sanitair warm water steeds proper. Bij het gebruik van de Altherma lage temperatuur is er steeds de mogelijkheid om zonnecollectoren aan te sluiten. Deze kunnen aangesloten worden aan uw warmwatertank om het gebruik van zowel verwarming, vloerverwarming als sanitair warm water. Hiervoor gebruikt men een pompstation om het water door de zonnecollectoren te sturen naar de zonnekit. Deze zonnekit is nodig om het warm water van de zonnecollector over te brengen naar de warmwatertank.
Ook andere energiebronnen kunnen op de nieuwste toestellen aangesloten worden om zo tot een maximale benutting van de al aanwezige warmte te komen en te besparen op de energiefactuur. Bij elk project kan er een simulatie van het verwacht energieverbruik opgemaakt worden, een vergelijkende studie tussen de verschillende brandstoffen, zodat de besparing duidelijk wordt.

Daikin lucht-water warmtepomp voor lage temperatuur

Lucht-water warmtepompen voor hoge temperatuur

Deze levert temperaturen tot 65°aan een hoog rendement, wat hem vooral geschikt maakt voor radiatoren in oudere woningen, zodat deze niet vervangen dienen te worden, met een gegarandeerde betrouwbare werking tijdens de koudste dagen.

Lucht-water warmtepompen voor hoge temperatuur

Warmtepomp voor sanitair warm water

Gebruik hernieuwbare energie om uw woning op een efficiënte manier te voorzien van sanitair warm water. De warmtepomp voor sanitair warm water gebruikt de buitenlucht om warm water te leveren. In tegenstelling tot standaard lucht/water-warmtepompen levert deze specifieke warmtepomp alleen sanitair warm water voor douches en wasbakken. Dit systeem is een ideale keuze voor woningen met of zonder verwarming voor ruimtes (radiatoren/warmtepompconvectoren).
Onze compacte warmtepompboiler is ontworpen met een gebruiksvriendelijke bediening en is eenvoudig te installeren en te onderhouden.
Hij haalt hernieuwbare energie uit de buitenlucht. Bespaar nog meer energie door uw unit op zonnepanelen aan te sluiten en zo een energielabel van A+++ te halen.
Een warmtepompboiler van Cooltemp is dé energiezuinige en duurzame oplossing voor uw sanitaire installatie. Onze sanitaire warmtepompboiler bestaat uit twee delen: een warmtepomp en een sanitaire warmwatertank. Cooltemp zorgt voor de complete plaatsing én afstemming van uw nieuwe warmtepompboiler. Zo kunt u hem meteen gebruiken en genieten van een lager energieverbruik én een verlaagde CO2-uitstoot.
Contacteer ons vandaag nog voor een 
gratis offerte.

Warmtepomp voor sanitair warm water

Airco zonder buitenunit

Waar het niet mogelijk is of niet gewenst is om een buitenunit te plaatsen, kan men ook opteren voor een airco zonder buitenunit. Ook hiervoor kan u bij ons terecht. Wij kunnen u de Aircoheater 2.0 aanbieden van het merk Innova. Deze koelt en verwarmt zeer energiezuinig via de ingebouwde warmtepomp zonder buitenunit. Hij wordt voorzien van twee vaste buitenroosters. Het toestel wordt bedient via het touchscreen op het toestel, via de afstandsbediening of via een app op de smartphone.

Ventilatie: gezondheid boven alles

Het juiste ventilatiesysteem voor uw gebouw doet wonderen voor uw gezondheid. De aanvoer van gezonde lucht en de afvoer van verontreinigde binnenlucht is de perfecte oplossing voor iedereen die wil inzetten op een gezond binnenklimaat. Cooltemp heeft een uitgebreid assortiment aan ventilatieoplossingen van kwaliteitsvolle merken. Op basis van uw gebouw adviseren we u nauwkeurig over het optimale product voor uw situatie. Alle plannen worden opgesteld aan de hand van de geldende EPB-normen.

Zehnder
Ventilatie: gezondheid boven alles
bottom of page