Cooltemp Opwijk, uw specialist in airconditioning, warmtepompen & ventilatie

Cooltemp Opwijk: topmerken, perfect geïnstalleerd

Cooltemp Opwijk is hét adres voor de levering, plaatsing en het onderhoud van warmtepompen, airconditioning, koel- en ventilatiesystemen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen vertrouwen op onze innovatieve oplossingen. Ons dynamisch team van vakmannen zorgt voor een perfecte plaatsing van o.a. de vloerverwarming, convectoren of radiatoren... - inclusief zorgvuldige afwerking.


Cooltemp Opwijk: Uw totaalpakket voor verwarming en koeltechnieken.

U geniet in een mum van tijd van een perfect geprogrammeerd en afgesteld klimaatsysteem. Onze onderneming is koeltechnisch gecertificeerd en staat garant voor een flexibele, betrouwbare service. Wij installeren klimaatoplossingen van gerenommeerde merken én zorgen voor de opvolging achteraf. Probleempje met uw installatie? Wij zijn al ter plekke om het euvel op te lossen. 

Lees meer

Ook voor onderhoud en herstellen van toestellen bent u bij ons aan het juiste adres!

Daikin airconditioning & warmtepompen:

onmisbaar in elk gebouw


Wilt u airconditioning laten plaatsen dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met een duurzame airconditioning kunt u zowel verwarmen als verkoelen, met behulp van het principe lucht/lucht. Wanneer een ruimte gekoeld moet worden, neemt de airco de warme lucht in de kamer op. Deze warme lucht wordt via de buitenunit en een koelmiddel gekoeld. Deze koele lucht wordt vervolgens terug naar binnen gevoerd.

Tijdens de koudere periodes kan het proces omgedraaid worden en spreekt men van warmtepompen. Het resultaat: binnenruimtes die het hele jaar door perfect op temperatuur zijn. Ons team zorgt voor de perfecte plaatsing én een vlekkeloze afwerking. We verbergen alle leidingen en kabels zorgvuldig, zodat u volop kunt genieten van uw nieuwe airconditioning. 

Daikin Altherma lucht-water warmtepompen kunnen via vloerverwarming, convectoren of laagtemperatuur radiatoren de woning verwarmen op een bijzonder zuinige manier. Bovendien kan je op deze systemen ook andere energiebronnen aansluiten zodanig dat de installatie steeds voldoet aan de strengste energienormen.Ventilatie: gezondheid boven alles

Het juiste ventilatiesysteem voor uw gebouw doet wonderen voor uw gezondheid. De aanvoer van gezonde lucht en de afvoer van verontreinigde binnenlucht is de perfecte oplossing voor iedereen die wilt inzetten op een gezond binnenklimaat. Cooltemp Opwijk heeft een uitgebreid assortiment aan ventilatieoplossingen van kwaliteitsvolle merken. Op basis van uw gebouw adviseren we u nauwkeurig over het optimale product voor uw situatie. Alle plannen worden opgesteld aan de hand van de geldende EPB-normen.

Energie besparen met een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler van Cooltemp Opwijk is dé energiezuinige en duurzame oplossing voor uw sanitaire installatie. Onze sanitaire warmtepompboiler bestaat uit twee delen: een warmtepomp en een sanitaire warmwatertank. Cooltemp Opwijk zorgt voor de complete plaatsing én afstemming van uw nieuwe warmtepompboiler. Zo kunt u hem meteen gebruiken en genieten van een lager energieverbruik én een verlaagde CO2-uitstoot. Contacteer ons vandaag nog voor een gratis offerte!

Daikin lucht-lucht warmtepomp

Bij deze toestellen kan je kiezen tussen wand, vloer of plafond modellen. Hieronder een opsomming van enkele verschillende Daikin modellen. Voor meer info kan je steeds op de site van Daikin terecht.
Daikin Nexura

Met een Daikin Nexura vloermodel wordt uw leefwereld nog comfortabeler. De koelte van een zomerbries of de gezelligheid van een extra warmtebron creëert het hele jaar door een sfeer van welbehagen in uw woonruimte. Hij heeft een onopvallend en tegelijk stijlvol design met een voorpaneel dat warmte uitstraalt, een laag geluidsniveau en een beperkter luchtdebiet. De Nexura is stil en discreet en staat synoniem voor het beste in verwarmen en koelen, in comfort en design. Het spreekt voor zich dat deze unit gebruik maakt van de geavanceerde warmtepomptechnologie, maar er is één groot verschil met de bestaande modellen; zo kan het aluminium voorpaneel van de Nexura-unit opwarmen zoals een traditionele radiator. Het resultaat? Een comfortabel gevoel van warme lucht die u omgeeft.
Daikin Emura II

Daikin Emura II warmtepomp-wandunit van Daikin heeft een ultradun profiel en elegante afwerking in wit of grijs en past in ieder interieur. Dit mooie uiterlijk gaat echter allerminst ten koste van zijn prestaties. De Daikin Emura II werd in Europa ontworpen voor Europese klimaten. U kunt er daarom op rekenen dat hij in elk seizoen voor aangename temperaturen en een gelijkmatige luchtvochtigheid zorgt. Deze unit wordt hoog op de muur gemonteerd voor een optimale luchtverdeling en fluisterstille werking. Bovendien is deze unit met energielabel A++ de beste keuze voor de energiebewuste en stijlbewuste klant. De Daikin Emura is een perfect huwelijk tussen stijl en inhoud, tussen vorm en functie, tussen intelligente verwarming en efficiënte koeling.


FFQ-C
Fully flat inbouw casette model Met een nieuw, decoratief vlak rooster past het nieuwe cassetteplafondinbouwmodel FFQ-C discreet in de hedendaagse witte plafonds. Het cassetteplafondinbouwmodel is de ideale oplossing wanneer onopvallende koeling of verwarming nodig is, bijvoorbeeld in restaurants, winkels, showrooms en kantoren.
Daikin Comfort

Daikin Comfort warmtepomp-wandunit model: deze is in een nieuw kleedje gestoken en gelijktijdig nog meer performant gemaakt. Er is veel aandacht gegeven aan het zuiveren van de binnenlucht en daarom is deze ook uitgerust met speciale binnenfilters en een blue streamer technologie welke alle geuren en stoffen afbreekt in nauwelijks 10 minuten.


FCQG-F

De Roundflow-cassette FCQG-F, zorgt met zijn 360° uitblaaspatroon voor een betere luchtverdeling en een constante temperatuur in grote ruimten. Dit model met lage inbouwhoogte is uitermate geschikt voor toepassing in valse plafonds, veroorzaakt minder tocht en werkt fluisterstil. Verder schakelt de Roundflow automatisch om tussen koelen en verwarmen, om de ingestelde temperatuur te bereiken. Units kunnen uitgerust worden met een zelfreinigend rooster, aanwezigheidssensor en vloersensor.Inbouwsatellietmodellen

Inbouwsatellietmodellen worden gemonteerd in de ruimte tussen het plafond en het vals plafond. Alleen de aanzuig- en uitblaasroosters blijven zichtbaar. Doordat deze roosters op iedere gewenste plaats kunnen worden aangebracht, is een gelijkmatige temperatuurverdeling in grote ruimten en ruimten met onderverdelingen mogelijk. De inbouwsatellietmodellen behoren tot de stilste warmtepompen op de markt. De luchtuitblaasunit kan apart van de eigenlijke airconditioner worden opgesteld voor gebruik in langwerpige of grote ruimten. De verbinding gebeurt met een flexibel kanaalsysteem (uitwendige statische druk tot 250 Pa). Zo wordt ook in zeer grote ruimten een aangenaam binnenklimaat gewaarborgd.

Daikin Altherma lucht-water warmtepomp:

Bij de warmtepompen van Altherma lage temperatuur spreken we van het principe LUCHT/ WATER. Hierbij wordt energie uit de buitenlucht afgegeven aan water. Naargelang de grootte van het huis en de toepassing wordt een type gekozen van buitenunit. De hydroboxen zetten de opgevangen warmte uit de buitenlucht om tot warm water dat gebruikt kan worden voor verwarming, sanitair warm water en vloerverwarming.

Nadat de hydrobox koud water heeft omgezet in warm water, wordt deze opgeslagen in de warmwatertank of rechtstreeks naar de verwarmingselementen gestuurd. Op geregelde tijdstippen verwarmt een elektrische boosterverwarmer het water tot een temperatuur waarbij alle mogelijke bacteriën gedood worden. Zo blijft uw sanitair warm water steeds proper.Bij het gebruik van de Altherma lage temperatuur is er steeds de mogelijkheid om zonnecollectoren aan te sluiten. Deze kan aangesloten worden aan uw warmwatertank om het gebruik van zowel verwarming, vloerverwarming als sanitair warm water. Hiervoor gebruikt men een pompstation om het water door de zonnecollectoren te sturen naar de zonnekit. Deze zonnekit is nodig om het warm water van de zonnecollector over te brengen naar de warmwatertank.
Ook andere energiebronnen kunnen op de nieuwste toestellen aangesloten worden om zo tot een maximale benutting van de reeds aanwezige warmte te komen en te besparen op de energiefactuur. Bij elk project kan er een simulatie van het verwacht energieverbruik opgemaakt worden, een vergelijkende studie tussen de verschillende brandstoffen, zodat de besparing duidelijk wordt.